Subota 04.06.2016.
15:22
Vestionline

Teroristi krenuli u ofanzivu na Alepo, pomažu im i Turci

Reuters
Napad na položaje Vojske Sirije, stradaju i Kurdi i civili

Ruski centar navodi, pozivajući se na tvrdnje civila u Alepu, da su se naoružane grupe, delimično sačinjene od turskih vojnika, pojavile severno od tog grada.

Kako su prethodno jvaile ruske agencije, više od 40 ljudi je poginulo, a oko 100 je povređeno u granatiranju sirijskog grada Alepa sa položaja militanata grupe "Al nusra".

- U toku je konstantno bombardovanje raketnim bacačima, artiljerijom, minobacačima i protivavionskim topovima. Teroristi su granatirali nekoliko područja grada, u kome žive ne samo pripadnici vladinih trupa, već i kurdske snage, ali i civili - javio je TASS, pozivajući se na Ruski centar za monitoring primirja u Siriji.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je ranije da je Vašington zatražio od Moskve da ne izvodi napade iz vazduha na pripadnike grupe "Al nusra", koja je ogranak Al kaide u Siriji, strahujući da bi to ugrozilo pripadnika "umerene opozicije", prenosi "Raša tudej".

- Amerikanci nam govore da ne gađamo grupu "Al nusra", jer su oni takođe "normalna" opoziciona grupa - rekao je Lavrov za ruske medije, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je dodao da te opozicione grupe treba da napuste položaje terorista.

2024 © - Vesti online