Subota 04.06.2016.
14:14
Vestionline, b92.net

Amerikanac veruje u Novaka: "Udaraće jedan drugog u stomak", a tada će Endi prvi da padne

Tanjug/AP
Četvrto finale u nedelju, verujemo i prvi pehar: Novak Đoković

U intervjuu za "B92" nekadašnji četvrti teniser sveta Tod Martin pričao je o očekivanjima od finalnog meča na Rolan Garosu (nedelja, 15 časova). Amerikanac veruje da će Srbin da stigne do prve krune.

- Mislim da će biti zabavan meč, kao i da se Novak kreće u pravom smeru. Dobro je za njega što je izgubio u Rimu, to ga je probudilo i verujem da će u nedelju biti pozitivan ishod za njega - rekao je Martin za b92.net i dodao: 

- Ako Novak bude strpljiv, mislim da to njemu više odgovara. Ako su uslovi "teški", on će i dalje moći da napada bolje od Mareja, koji ne voli da bude ofanzivan. Takođe, Novak će stići do svake lopte koju Endi pošalje. Figurativno, udaraće jedan drugog u stomak, a u takvoj postavci Endi će da padne prvi. Ako uslovi budu malo brži, onda Marej bar može da osvoji neke lake poene servisom i napadanje će mu ići nešto lakše, kao i Novaku naravno, ali mislim da to nije toliki problem za Endija u tom slučaju.

Novak je tri puta gubio u finalima Rolan Garosa, od toga dva puta kada je dobio prvi set.

- Mislim da treba pogledati od koga je izgubio tada. Prvi put je u pitanju bio Rafael Nadal, a prošle godine je Vavrinka odigrao meč života. Pogledajte koliko je Federeru bilo potrebno da osvoji Garos, ovo je najteži Grend slem i moraš da budeš bolji od samo "dobrog" da bi slavio ovde. Mislim da je Novak ove godine mirniji i da je izbacio mnogo stresa iz sebe. Prošle godine je sve išlo kako treba do finala Rolan Garosa, pa smo videli kako se završilo. Ove godine je drugačije i to je dobro za Đokovića - zaključio je Amerikanac.

2024 © - Vesti online