Subota 04.06.2016.
13:24
Vestionline

Hrvati strepe: Izbaciće nas sa EP!

Reuters
Ako budu "Za dom spremni", "vatreni" će leteti iz Francuske: Hrvatski huligani slave ustaštvo

HNS je svesrdno ponudio svu potrebnu pravnu pomoć Josipu Šimuniću posle ustaških povika na "Maksimiru" posle utakmice protiv Islanda, a fudbalski državni vrh se pravio gluv na identična skandiranja u Osijeku za vreme prijateljske utakmice protiv Izraela pre nekoliko dana. I tako godinama - piše portal index.hr i dodaje:  

- Međutim, kad je FIFA, koja nema isti prag tolerancije za fašizam na stadionima kao HNS, po ko zna koji put drastično kaznila Hrvatsku zbog ispada protiv Izraela i Mađarske i kad je UEFA zapretila da Čačiću i društvu preti izbacivanje sa EP u Francuskoju slučaju ako hrvatski navijači i tamo budu ''Za dom spremni'' raspoloženi, odjednom panika u Savezu, čuđenje i prebacivanje krivice na huligane.

- Ne smem ni da pomislim na takav scenario, ali ne mogu pobeći od njega. To je jedna od opcija. UEFA se ne šali  - rekao je selektor Hrvatske, Ante Čačić.

Hrvatskoj reprezentaciji se može dogoditi da kao zarobljenik nekoliko huligana bude čak i izbačena sa EP u Francuskoj. Kazna koju je reprezentacija zadobila oštro je upozorenje. Društvo se dosad uopšte nije suočavalo s ovim problemom, koji nije ni fudbalski ni sigurnosni, već upravo društveni - upozorava "Indeks".

2024 © - Vesti online