Petak 03.06.2016.
22:44
Vestionline

Zvezda ponizila Partizan!

aba-liga.com/KK Crvena zvezda Telekom
Kvinsi Miler i Stefan Jović nadigrali crno-bele

Najbolji igrač meča bio je fenomenalni krilni centar crveno-belih Kvinsi Miler, koji je u prvom poluvremenu igrao simultanku sa izabranicima Aleksandra Džikića. Sa četiri trojke, Amerikanac je odlepio domaćina krajem do poluvremena na, ispostavilo se, nedostižnih 15 poena razlike. U prvih 20 minuta, Amerikanac je postigao 20 poena.

U nastavku, umesto odgovora Partizana, predaja crno-belih. Očajno su delovali gosti, bez ijednog raspoloženog igrača. Zvezda je domnirala pod obručima i na kraju ostvarila jednu od najubedljivijih pobeda u istoriju večitih derbija. Domaćin je šutirao fenomanalno, gotovo sa 60 odsto uspešnosti, crveno-beli su pogodili 10 trojki iz 20 pokušaja.

Miler je završio meč sa 24 poena. Dvocifreni su bili još Jović sa 15 i Simonović sa 11. Kod Partizana, bolji od ostalih bili su Vilijams sa 11 i Džons sa devet poena. U finišu se povredio plej Partizana Aleksandar Cvetković, koji se požalio na bol u zadnjoj loži, pa je pitanje da li će biti sprman za naredne mečeve.

Sledeći susret igra se u nedelju od 21 čas u dvorani "Pionir", a domaćin će ovoga puta da bude Partizan. Šampion će biti ekipa koja stigne do tri pobede.

2024 © - Vesti online