Petak 03.06.2016.
15:22
D. Obradović - Vestionline

Srbijo, nek ti je bog u pomoći

Tanjug
Samo nek je njima lepo, toplo i udobno...

Glavni igrači i ovog puta su naprednjaci. Tu sve znamo, vođa će da naređuje i zapoveda, poslušna armija da aminuje i sprovodi... Sedeće mirno u klupicama, neće se mnogo baviti važnim socijalnim, društvenim, političkim pitanjima. Osluškivaće ko će da izgovori ime Aleksandra Vučića, onda procesuirati šta su to čuli, pa će da se utrkuju ko će da ga brani. To su radili u prošlom mandatu, što bi sada menjali dobitnu kombinaciju? Da, i kad poneki put premijer svrati u Skupštinu, ustaće i aplaudirati mu pola sata, da se zna ko je glavni, da mu pokažu da je voljen. Jedina promena je što Babić više neće biti tu da izmišlja nove reči (da ne kažemo lupa), ali dobro, naći će se valjda neko mesto i za njega, odakle će moći jasno i glasno da nam kaže nešto više o vazduplohovima, i sličnim stvarima.

Sledeća stranka po jačini su socijalisti. Tu već nismo sigurni šta će se dešavati. Verovatno sve zavisi od toga da li će biti pozvani u vladu ili ne. A onda će da se vidi kakav stav će imati u Skupštini, da li će otvoreno da napadaju premijera, ili će onako, usput da ga prozovu, kako to samo Dačić zna. Mada, i dok je SPS bio u vladi sa Vučićem, znali su pojedini poslanici da "puste glas". Pa setimo se kako su se fino začikavali Zorana Mihajlović i Branko Ružić prošle godine. A i da vidimo da li su naprednjaci zaboravili ono skandiranje "Vučiću pe**ru" na mitingu socijalista. Možda im vođa to i oprosti, Vulin i Stefanović teško...

"Pomoz' bog, braćo četnici!" Da, da, Šešelj se vratio. Posle 13 godina pauze, eto i njega u skupštinskoj klupi. Čak i oni protivnici Skupštine sada će redovno da prate prenose, jer zna se - gde je Šešelj, tu je uvek i zabava... A i njegov susret sa Čankom već je nagoveštaj da je cirkus počeo. Koga briga za važna pitanja, samo nek je 'leba i igara.

Dosta je bilo korupcije, Vučićeve pljačke, jada i bede... Sad je tu Saša Radulović da sve to spreči. I već je počeo. I to od skupštinskog restorana, pa je na svom Tviteru objavio fotografiju računa, gde se vidi kako poslanici kafu plaćaju 7 dinara, koka-kolu 12 dinara, espreso 9 dinara, kupus salatu 15 dinara, juneću supu sa testeninom 31 dinar, svinjski kotlet na lovački 152 dinara, a za poslastice - npr. grčka baklava 62 dinara, čokoladna torta 74 dinara... Pa je Radulović poručio da će njegova stranka odmah to da promeni. I u pravu su, jeste da imamo mi i prečih problema, ali i od kafe može da se krene.

Rame uz rame sa njima je i Demokratska stranka. Taj scenario je takođe, već poznat. I oni će da pričaju o propadanju zemlje, korupciji, pljačkama i milionskim prevarama... Naravno, ne o onim dok su oni bili na vlasti, već ovim novim, naprednjačkim...

A o pravim i istinskim vrednostima srpskog naroda brinuće DSS i Dveri. Oni će da nam ukažu na to kako treba da živimo i delamo... Šta bi Srbija bez njih?

I na kraju, Čeda-Boris-Čanak. Mada, po svemu sudeći ništa od ove koalicije, samo su pomogli jedni drugima da nekako skupe bar toliko glasova kako bi prošli cenzus, pa se sada fino rastaju. Ali, oni su ona demokratska struja u parlamentu, tu su da nas podsete na to koliki smo zločinci i da uvek imamo kome da se izvinimo.

A na čelu skupštine, najverovatnije Maja Gojković. O njoj nema mnogo da se kaže, njen moto je "nije važno koja je stranka, samo nek je vladajuća"... A sad se, posle toliko lutanja, fino udomila.

Posle svega, šta reći? Oni nek se baškare u Skupštini, a tebi, Srbijo, neka je bog u pomoći...

2024 © - Vesti online