Petak 03.06.2016.
14:03
Vestionline

"Ko veruje Amerima, čeka ga šamar"

Reuters
Iran ne veruje Amerikancima, Britancima i Izraelcima

- Ko veruje  Sjedinjenim Americkim Državama, silno greši i čeka ga šamar - rekao je Hamnei. 

- Sjedinjene Američke Države, zla Britanija i cionisticki režim. To su naši najveći neprijatelji - rekao je Hamnei u televizijskom govoru povodom obeležavanja 27. godišnjice smrti njegovog revolucionarnog prethodnika ajatolaha Homeinija.

Iranski vrhovni vođa je spomenuo nuklearni sporazum sa svetskim silama, koji je stupio na snagu u januaru, i optužio Vašington da krši svoja obećanja. - Druga strana, Amerikanci, su dali obećanje. Islamska republika je ispunila svoje obaveze, druga strana nije ispunila svoje - rekao je on, prenose svetske agencije.

Nakon što je nuklearni sporazum stupio na snagu sredinom januara, SAD, UN i EU su ukinule pojedine sankcije Iranu. SAD i EU su, međutim, zadržale sankcije koje se odnose na iranski raketni program, situaciju u vezi sa ljudskim pravima i podršku grupama kao što je libanski Hezbolah, koju Vašington smatra terorističkom organizacijom. 

Hamnei je istakao da je "nemoguće" da Iran uđe u pregovore sa SAD  oko takvih pitanja. Više od decenije traju sankcije Teheranu zbog iranskog nuklearnog programa. 

2024 © - Vesti online