Sreda 02.06.2010.
15:42
Tanjug

Uhapšeni bivši vlasnici trgovačkog lanca Pevec



Noć su proveli u pritvoru, a u toku je pretraživanje objekata na više lokacija vezanih za Pevec.


Hrvatski mediji prenose neslužbene informacija da se radi o teškim krivičnim delima u ekonomskom poslovanju, za šta je predviđena zatvorska kazna od maksimalno osam godina.


Policija u Bjelovaru najpre je došla po osnivača kompanije Zdravka Peveca, a rano jutros i po njegovu ženu Višnju i grupu saradnika.

Bračni par: Zdravko i Višnja Pevec

Vesti o istrazi potvrdio je portparol bjelovarsko-bilogorske policijske uprave Dražen Medved, ističući da policija u saradnji s državnim tužilaštvom sprovodi opsežno kriminalističko istraživanje nad više čelnih ljudi osumnjičenih za privredni kriminal u kompaniji.


Mediji su pisali da Pevecu prijeti zatvor zbog varanja poslovnih partnera i izdavanja menica bez pokrića u vrednosti od 140 miliona kuna (19,28 miliona evra) menica koje su ostale nenaplaćene, pa se sumnja da se radi o menicama bez pokrića što je krivično delo zloupotrebe ovlaštenja u privrednom poslovanju.


Početkom februara Pevec je bio pozvan na informativni razgovor u policiju zbog prijave jedne kompanije s kojom je poslovao, odnosno koja mu je bila dobavljač.
Pevecovi su imali lanac trgovačkih centara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji koji se nalaze pod upravom stečajnih upravnika. Procenjuje se da imovima kompanije vredi oko 1,3 milijarde kuna (179 miliona eva), koliki su otprilike i dugovi dobavljačima i zaposlenima.

2024 © - Vesti online