Petak 03.06.2016.
11:20
Tanjug, Vestionline

Kreće konačni obračun: Crvena zvezda ili Partizan?

Vesti - M. Todorović
Bliži tituli: Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

Aktuelni državni, ali i regionalni šampion, Crvena zvezde juri svoju 17. titulu, dok Partizan ima nameru da vrati trofej u svoje vitrine i osvoji 22. šampionski naslov, nakon što je do prošle sezone 13 godina vladao u Srbiji.

Objektivno gledano, veliki favorit je Zvezda, tim koji je ove sezone izborio mesto među osam najboljih timova u Evropi i dominantno došao do trofeja u ABA ligi, ali kako se bliži finiš Partizan igra u sve boljoj formi, dok je ove sezone već dobio dva večita derbija.

- Očekivano su Crvena zvezda i Partizan u finalu, što ima posebnu težinu jer je ta utakmica više od košarke. Partizan ima kvalitet, veliko iskustvo i drastično je počajan u odnosu na početak sezone. Ne znam da li će biti blistava košarka, ulog je veliki, ali mi moramo da budemo na evroligaškom nivou - rekao je Radonjić uoči meča.

Trener Partizana Aleksandar Džikić prednost daje Crvenoj zvezdi uoči finalne serije.

- Imaju prednost u seriji pred domaćom publikom, samim tim uloga favorita pripada njima, oni moraju da brane titulu. Znamo da će nas čekati pun Pionir njihovih navijača, baš kao što će i naši napuniti dvoranu kada budemo domaćini. Veče pauze između mečeva bi sigurno donele u kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je za oba tima - ističe strateg crno-belih.

Prvi meč finalne serije između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić", a nominalni domaćini su crveno-beli. Šampion Srbije biće ekipa koja prva ostvari tri pobede, a igra se po sistemu 1-1-1-1-1.

2024 © - Vesti online