Petak 03.06.2016.
07:08
Vestionline

Zato je veliki šampion: Novak pohvalio mladog Austrijanca

Reuters
Uvek biranim rečima o rivalima: Novak Đoković

- Tim je mladi teniser, koji igra sa dosta snage i energije, ali za razliku od Berdiha ima malo više varijacija u igri. Ima bolji spin, bolji kik servis, jako dobro otvara teren. Prvi put je u polufinalu nekog Grend slema, šljaka mu je omiljena podloga, nema šta da izgubi i sigurno će biti silno motivisan. Potrudiću se da pružim maksimum kako bi stigao u finale - kaže Novak pred meč polufinala Otvorenog prvenstva Francuske. 

Austrijancu je ovo najveći uspeh u karijeri. Ove godine ostvario je najviše pobeda na šljaci. Novak je igrao samo dva puta sa Timom, i oba puta je izašao kao pobednik. Ove godine, Srbin je slavio posle dva seta na Mastersu u Madridu.

- Dominik je probio barijeru i sada se prilagođava na tenis u samom svetskom vrhu. Blizu je ulaska u Top 10, gotovo da je tu. Ne znam da li mu je ovo polufinale to donelo. Ona zaslužuje da bude tu. Tim je kao najstariji predvodnik nove generacije u kojoj su još Kirijos, Ćorić, Zverev... Očekujem ga narednih godina u češćoj borbi za trofeje - pohvalio je mladog Austrijnca najbolji teniser sveta i glavni favorit za krunu u Parizu.

2024 © - Vesti online