Petak 03.06.2016.
02:00
D. Lj. Joksić - Vesti

Suđenje Srbinu za ubistvo u Makedoniji: Gazio mladića do smrti

pixabay.com
Slavlje koje se pretvorilo u horor (Foto: Ilustracija)

Srbi se sumnjiče da su u novogodišnjoj noći nasmrt pretukli Makedonca.

Ugrenović i Pantović su sa još jednim drugom, izvesnim G. P. u Ohridu bili kao turisti koji su Novu godinu želeli da dočekaju u Makedoniji. U novogodišnjoj noći Bojan je Matiloskog napao ispred kafića hotela Tabana, u kom je odseo sa dvojicom saučesnika.

Do sukoba je prvo došlo u lokalu, a kada se učinilo da se situacija smirila, Kraljevčanin je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga udara rukama i nogama dok je ovaj ležao na pločniku.

Sin "žestokog momka"

Optuženi Bojan Ugrenović iz Kraljeva nije bio poznat kao problematičan momak. Njegov otac je bio u Arkanovoj gardi za vreme rata, a poznat je i po tome što je i samom Arkanu spasao život. Bojanov prijatelj, Mihajlo Pantović iz Konareva, bio je nekadašnji fudbaler FK Sloga iz Kraljeva.

Nakon tuče, Ugrenović se vratio u kafe, gde su ga dočekala dvojica prijatelja Pantović i G. P. Da bi prikrili delo oni su najpre smestili Bojana u sobu svojih prijateljica u istom hotelu, a potom su ga, kad su se uverili da je to bezbedno, vratili u njegovu sobu.

Pretučenog, oblivenog krvlju i promrzlog Dimitra Matiloskog je pred zoru na pločniku pronašla policija koja je patrolirala centrom grada. Hitno su ga odvezli u bolnicu, ali je bilo prekasno da lekari spasu njegov život. Ovaj tragičan događaj je podsetio Ohriđane na brutalno ubistvo u septembru 2010. godine, kada je grupa mladića iz Ohrida na smrt pretukla srpskog turistu Dejana Novakovića (34) iz Beograda.

 

2024 © - Vesti online