Četvrtak 02.06.2016.
19:20
A. Vučićević - Vesti

Svim sredstvima protiv trovanja dece

N. Durović
Podržava ga više od 40.000 ljudi: Zoran Jovanović

Njegova stranica prerasla je u udruženje građana i kao takva nedavno upisana u Agenciju za privredne registre. Svoju bitku protiv raznih pošasti koje vrebaju mlade Jovanović je počeo kada je njegova maloletna ćerka poželela da sa vršnjacima proslavi maturu u noćnom klubu gde se, bez obzira na starost, svima služi alkohol.

- Status Udruženja građana nam daje mogućnost šireg delovanja, od organizacije tribina do pregovaranja sa državnim institucijama, strankama... Odmah nakon konstituisanja nove republičke skupštine tražićemo da se postupi po Zakonu o elektronskim medijima i ukinu svi rijaliti programi sa eksplicitnim seksualnim sadržajima, nasiljem i reklamiranjem kriminogenog ponašanja - istakao je za "Vesti" Jovanović. On dodaje da će Udruženje zahtevati od nadležnih i obračun sa vrhom narko-mafije, a ne samo sa sitnim kriminalcima.

- Zahtevaćemo izmenu Zakona o potrošačima, kako bi se uvela zabrana izlaska maloletnim osobama bez pratnje u vremenu od 23 do 5 časova ujutro u objekt gde se služi alkohol - kaže Jovanović koji namerava da aktivnost udruženja proširi na čitavu Srbiju, ali i na dijasporu, od koje, kaže, dobija veliku podršku.

- Broj onih koji nas podržavaju raste iz dana u dan, i čini mi se da borba ipak nije uzaludna - rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online