Četvrtak 02.06.2016.
14:43
Vestionline

Počinje cirkus: Radikali sutra ulaze u Skupštinu!

M. karović
Budući potpredsednik parlamenta: Vjerica Radeta

Šešelj je na konferenciji za novinare u četvrtak rekao da će njegov zamenik u parlamentu biti Nemanja Šarović, a sekretar poslaničke grupe Nataša Jovanović. SRS u novom sazivu Skupštini Srbije ima 22 poslanika. 

On je dodao da će radikali podržati zakone koji donose prosperitet i koji su u interesu Srbije, dok će glasati protiv onih koji državu pretvaraju u "privezak EU" ili dovode Srbiju u sukob "sa tradicionalnim prijateljima".

Imenovanje i zakletva

M. Karović

Predsednica Narodne skupštine u prethodnom sazivu Maja Gojković sazvala je za petak, 3. jun, prvu sednicu novog republičkog parlamenta za 10 sati. Na dnevnom redu je potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela. Sednicom će predsedavati Dragoljub Mićunović (86) sa liste DS kao najstariji poslanik, a pomagaće mu najmlađi parlamentarac. 

Najveći poslanički klub - SNS predvodiće Aleksandar Martinović, a zamenjivaće ga Aleksandar Marković.

Poslanike DS u Skupštini vodiće lider stranke Bojan Pajtić, a još nije odlučeno ko će biti njegov zamenik, rekao je Tanjugu funkcioner Balša Božović.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović biće i šef poslaničkog kluba, a u četvrtak bi trebalo da bude doneta odluka ko će biti njegov zamenik, rekao je potpredsednik pokreta Dušan Pavlović. 

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić potvrdila je za Tanjug da će ona biti na čelu poslanika te stranke, a da će njen zamenik biti Milan Lapčević. Predsedništvo Dveri donelo je odluku da ih u parlamentu vodi Boško Obradović, a menjaće ga Srđan Nogo.

Marko Đurišić iz SDS za Tanjug kaže da još nije odlučeno da li će koalicija SDS-LDP-LSV imati zajednički poslanički klub, ali dodaje da će u svakom slučaju on biti šef poslanika SDS.

Zajednički poslanički klub u novom sazivu parlamenta imaće SVM i Partija za demokratsko delovanje, a njime će rukovoditi Balint Pastor. Pastor je rekao da će njegov zamenik biti Fatmir Hasani.
 

2024 © - Vesti online