Četvrtak 02.06.2016.
02:00
B. Simonović - Vesti

"Sveto tražio plaćene ubice"

Reuters
Hapšenje Marovića

Mujović je osumnjičen da je uzeo novac od Marovića kako bi preko svojih veza pomogao ovom političaru i njegovoj porodici, koja je takođe optužena za brojne afere u Budvi, izdejstvao bolji tretman u tužilaštvu. On međutim "istine radi", želi da obelodani neke detalje njihovog odnosa.

Pored ostalog, u opširnoj "ispovesti", upućenoj jednim podgoričkim novinama, tvrdi da osim Marovića, kao šefa kriminalne organizacije, na optuženičkoj klupi nedostaje i njegova najbliža saradnica Olivera Ilinčić, koja je za sada nedostupna sudskim organima.

Veza sa savetnicom

Naglašavajući da u ovom trenutku zbog istrage ne može i ne želi da iznosi detalje, Mujović ipak ističe da ni policija ni tužilaštvo ne znaju pravu istinu o odnosu Marovića i njegove savetnice Ilinčić.
- Ja to znam jer sam od nje, odnosno od njene firme, dobio punomoćje sa zadatkom da joj pomognem da reši probleme koje ima sa Svetom, njegovom porodicom i okruženjem - dodao je on.

Ilinčićeva je inače bila Marovićev savetnik dok je bio na mestu predsednika zajedničke države Srbije i Crne Gore. Kako navodi Mujović, u društvu sa Marovićem, koji je osumnjičen za učešće u proneverama u opštini Budva vredne desetine miliona evra, ima još nekoliko njemu dobro poznatih ljudi iz Londona, Beograda, Podgorice i Budve, koje do sada niko nije ni spomenuo, a kamoli da ih je doveo na optuženičku klupu.

- Tokom našeg druženja došao sam do saznanja i dokaza da se radi o desetinama nelegalno stečenih miliona, koje ne mogu pravilno da podele - tvrdi Mujović.

Najteža i najozbiljnija je ipak optužba Mujovića koji tvrdi da su Marović i članovi njegove porodice tražili "pogodnu ličnost" koja bi fizički uklonila jednog svedoka-saradnika, jednog od onih koji su uprli prstom i ukazali na Marovića kao bosa ovog kriminalnog klana. On nije imenovao nikoga od "izdajnika", ali je dobro poznato da su status svedoka-saradnika prihvatili Rajko Kuljača, bivši gradonačelnik Budve, Marko Vujović, kum Marovićevog sina Miloša, Mirko Latinović, osnivač preduzeća Trejd junik, kao i Igor Trnski, bivši direktor AMD Budva.

2024 © - Vesti online