Četvrtak 02.06.2016.
12:30
S. Ban

Dosije X u Rozvelu

pixabay.com
 

Ubrzo je data izjava za štampu da je to bio leteći tanjir. Zainteresovani ljudi požurili su da to vide svojim očima, ali je vojska široko opkolila oblast i nikoga nije puštala da se približi. Odmah je u štampi objavljen članak o događaju. Započeta je detaljna pretraga, koncentrisana samo na površinu na kojoj su prvobitno pronađeni ostaci. To je bila greška, jer zbog toga nije pretražena okolina. A na svega četiri kilometra odatle nalazilo se nešto mnogo zanimljivije, što je otkriveno tek posle nedelju dana.

Bila je to glavna kabina NLO-a, u kojoj su bila tri ili četiri tela. Sličnost sa ljudima bila je iznenađujuća. Ćerka tadašnjeg šerifa tvrdi da joj je otac rekao da je jedan od njih pokazivao znake života. U najvećoj tajnosti odneta su tela i delovi letelice koji su ležali razbacani.

Oglasio se i FBI

I FBI je objavio dokumente da se u Rozvelu srušio svemirski brod, kao i da su pronađena tela vanzemaljaca koja se čuvaju u strogoj tajnosti i nad njima se i danas obavljaju ispitivanja

Pošto u to vreme nije postojala zvanična zabrana o informisanju o letećim tanjirima, komandant tadašnje vazduhoplovne baze Rozvel odobrio je portparolu baze da izda zvanično saopštenje svim novinskim agencijama. Tako se u novinama pojavila prva vest o događaju. Međutim, ubrzo je isti pukovnik primio naredbu da u svim izjavama za štampu koje će kasnije uslediti, izjavi da se radi o padu meteorološkog balona i da prećuti sve o čudnom metalu kao i o tajanstvenim hijeroglifima ispisanim na parčićima letelice čiji je deo rasut po imanju poljoprivrednika Mea Brejzela.

Ceo događaj je ubrzo zataškan, ali i danas je predmet velikog interesovanja jer se u prvobitnim izveštajima pojavljivalo da je bilo više od 800 svedoka koji su bili spremni da opišu događaj. U međuvremenu, pojavio se i navodni snimak američke vojske kao i fotografije srušene letelice i autopsije neidentifikovanih humanoidnih bića.

Ipak, do danas nije utvrđena prava istina iako je zvanično saopštenje američke vojske da se radilo o padu meteorološkog balona. S druge strane, nije dokazano da su snimci i fotografije zaista autentični, pa zbog svega ovaj događaj i danas stoji kao misterija.



 

2024 © - Vesti online