Sreda 01.06.2016.
10:26
A. Ninkov - Vestionline

Gospoda iz GSP-a se 'lade u kancelarijama, a Vučić bi se smorio u prevozu!

Tanjug
A da se Vučić malo provoza GSP-om, pa da ih pritegne?

Već par dana se na posao vozim po najgoroj vrućini, negde oko 15 časova. Vrućina je toliko nesnosna da imate osećaj da u nekim autobusima radi grejanje.

Svi prozori su otvoreni, ali promaje nigde. Ima dosta semafora, bar na mojoj ruti do posla, i dosta stanica tako da taman što krenemo - stanemo.

Putnici ćute. Ulaze. Neki overavaju bus-plus, neki ne. Razumem ih.

Da ne bih dobila toplotni udar silazim i čekam drugi bus. Ali ništa bolje. Ni tamo nema klime.

Majstor vozi sa peškirom oko vrata.

Šta kaže računica?

Pa, dobro, bre, gde će im duša - razmišljam. Ovima iz GSP-a. Zašto na 30 i nešto (koliko sigurno i to u već sad u maju ima u autobusu i na asfaltu) puštaju vozila bez klime?

Preračunavam. U Beogradu živi oko milion i šesto hiljada stanovnika. Od toga je zaposleno blizu 567.000 (podaci iz 2013.).

Kad bi svi zaposleni kupovali markice koje su, 'ajde da uzmemo brojku sasvim proizvoljno - biće dovoljno za ovu analizu - u proseku oko 3.000 dinara (zavisi od zone), to znači da bi se milijarda i 700 miliona dinara mesečno slivala u kasu GSP-a!!!

Putnici, izvinite, zaje*ali smo vas

Ipak, to bi bila računica da živimo u idealnom svetu gde svi zaposleni kupuju markice, što nije slučaj kod nas.

Zato me i GSP demantuje izveštajem za 2015, u kojem piše da im je mesečni prihod od prodaje karata 780 miliona dinara i da im fali samo još 70 miliona da "normalno funkcionišu".

Priznaju i da su se 2011. malo zeznuli jer su "uložili 200 miliona dinara u rashladnu instalaciju za 150 starih autobusa". Ispostavilo se da stari motori ne mogu da podnesu dodatno opterećenje od 20 do 30 odsto, u režimu rada sa uključenom klimom (drugim rečima - stari busevi neće da mrdnu kad im upališ klimu!)

Svi u prevoz, ajmo, ajde!

OK. Ako je tako, gospodo iz GSP-a, žalite se nekome. Imate gradonačelnika, imate i premijera Vučića. On ionako ističe svaki dan da mu je bitno kako mi "mali, obični" ljudi živimo. A verujem da bi se žešće smorio kad bi ušao u neki od vaših buseva. Pa, da ga pozovemo da se malo provoza?

Evo, javno ga molimo da u jutarnjem ili popodnevnom špicu (naročito ovom drugom), ovih dana kad je 30+ stepeni, uđe u vozilo GSP-a i da nam javi obavezno kako se "proveo"... Da ne bude opet da novinari izmišljaju priče...

2024 © - Vesti online