Utorak 31.05.2016.
20:55
Z. Mirković - Vesti

Drumska potera za lopovom iz Srbije

Reuters
Policija Nemačke i Austrije jurila lopova (Foto: Ilustracija)

Organizovana je potera za njim i policiji Bavarske uspelo je da ga sustigne i uhapsi. Tokom potere ovaj kriminalac je oštetio mnoštvo vozila.

Kako navodi policija, on je provalio u kuću nedaleko od granice Nemačke i sa tamo ukradenim automobilom opel pobegao ka Nemačkoj. Policija Salcburga odmah je alarmirala svoje kolege u Nemačkoj, koji su krenuli da traže ukradeni automobil.

Nakon samo nekoliko minuta nemački policajci su otkrili vozilo i pokušali da ga zaustave. Međutim, srpski državljanin je manevrima i brzom vožnjom uspeo da pobegne policajcima. Zato je komanda policije u Bavarskoj organizovala policajce iz okolnih mesta, pa je 15 patrola učestvovalo u akciji, a uključio se i policijski helikopter.

Jednog policajca je begunac zamalo pregazio, kada je shvatio da vozač nema nameru da stane, pa se spasao skokom s puta. Potera je trajala sve do mesta Titmoning. Kada je begunac ušao na gradski trg, policija je patrolama uspela da zatvori sve izlaze. On je pokušao da se izbavi iz blokade i udari nekoliko automobila, a kada je video da je stanje beznadežno, ovaj srpski državljanin se predao bez opiranja.

Određen mu je pritvor i policija navodi da je reč od državljaninu Srbije starom 43 godine, čiji se identitet proverava.
 

2024 © - Vesti online