Sreda 01.06.2016.
06:11
B. Božin - Vesti

Jezive posledice korišćenja glifosata: Dvoglava telad i prase bez kože

Tanjug/AP
Protest protiv Monsanta: "Otrovali smo sve što jedete"

U američkim medijima koje kontrolišu privredni koncerni to se, naravno, prećutkuje. Međutim, britanski list "Dejli mejl" izveštava da mutacije liče na one iz horor - filmova: crni pas sa mini-njuškom, pile sa četiri umesto dve noge, svinja sa jednom glavom, dva tela i osam nogu, koza sa dve glave i prase sa tako tankom kožom da se mogu videti mišići i krvni sudovi po celom telu.

Nisu zli demoni

Seljaci smatraju da je glifosat kriv za ove mutacije, piše pomenuti engleski list. I lokalni mediji izveštavaju da su uzroci deformacija zbog korišćenja pesticida u tom agrarnom području.

Tamošnje stanovništvo, koje u početku nije bilo svesno toksičnosti glifosata, najpre je verovalo da su te kreature delo zlih demona i prokletstava, ali je u međuvremenu razlog pronađen u glifosatu.

Argentina je drugi po veličini konzument spornog pesticida u svetu, koji uništava sve biljke koje nisu genetski izmenjene. Zemlja izvozi soju, kojom se u Britaniji hrane životinje i pamuk od kojeg se proizvode majice, tamponi i - gotovo sve, upozorava "Dejli mejl".

Listerija u Bavarskoj

U Nemačkoj, bavarsko Ministarstvo za zaštitu potrošača upozorilo je da se ne koristi meso i mesni proizvodi mesara Ziber (Sieber) iz Geretsrida zbog sumnje da su zaraženi bakterijom listerijom i opasni za zdravlje, prenosi "Fokus".

Sumnjiva roba se nalazila u prodaji u lancima prodavnica Lidl i Reve, u proizvodima jeftine marke Ja, ali je povučena iz regala, a potrošači se upozoravaju da bace kupljene proizvode. Ovaj bavarski koncern mora da povuče više od 100 tona mesa iz prodaje, koje su dospele u trgovine, kantine i kuhinje u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Međutim, nisu pogođeni samo mesni, nego i vegetarijanski proizvodi Zibera. Firma je na internetu objavila podužu listu sumnjivih proizvoda, a kupci imaju pravo na novčanu nadoknadu ili zamenu za druge artikle.

Hemijski holokaust

Doživljavamo hemijski holokaust, koji je već počeo, i koji uništava svet. Da se tolike životinje rađaju sa tako užasnim deformacijama, koje kao da su izašle iz pakla, samo je vrh ledenog brega. Glifosat je "đavolska hemikalija" koju širi demonski Monsanto. Svi zagovornici glifosata ili ne znaju, ili ignorišu te činjenice, zaključuje nemački portal Kop-onlajn.


 

2024 © - Vesti online