Utorak 31.05.2016.
20:36
J. L. Petković - Vesti

Vučićevi gase Oliverovu stranku

A. Čukić
Niski udarci partijskih kolega: Ksenija Božović

Priprema za smenu Božovićeve, koja je članica stranke Olivera Ivanovića, počela je kada je gradonačelnik Kosovske Mitrovice u kosovskom sistemu Goran Rakić početkom meseca pobedonosno saopštio da su skoro svi odbornici Građanske inicijative SDP prešli u Vučićev SNS.

Osim Gurešića, a dok im je lider stranke u zatvoru, u SNS su pretrčali i Igor Simić i Milan Kosovac, koji su se na sednici SO Severna Mitrovica pak deklasirali kao samostalni odbornici.
Kseniji Božović je od 18 prisutnih, 11 izglasalo nepoverenje. Odbornici iz albanskih partija su bili uzdržani.

- Očekivala sam da me smene, ali nisam očekivala na ovaj način - istakla je Božovićeva i dodala da je "krajnje nisko" da joj kao razlog za smenu navedu nepoštovanje zakona.

Zamereno joj je i da kosovskom Ministarstvu za lokalnu samoupravu nije dostavila Poslovnik o radu Skupštine.

- To se može lako proveriti na sajtu nadležnog ministarstva. Poslovnik o radu je poslat još pre dve godine - ističe ona.

Božovićeva je na mestu predsednice Skupštine skoro tri godine, a na nedavnim parlamentarnim izborima GI SDP je podržala naprednjake jer je smatrala da "zajednički rad odbornika SNS-a i partije koju vodi Oliver Ivanović, u cilju rešavanja problema građana Mitrovice".

Lider u zatvoru

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović nalazi se u zatvoru jer ga je međunarodno sudsko veće Euleksa osudilo na devet godina zatvora za zločine koji su počinjeni u Kosovskoj Mitrovici 1999. godine.



 

2024 © - Vesti online