Utorak 31.05.2016.
15:35
Alo, Vestionline

Usnulom Bugarinu uzeli 20.000 evra

Tanjug
Srpski autoputevi opasna su mesta...

Razbojnici su najviše "tipovali" Bugare koji su na autoputu tokom noći spavali u svojim automobilima ne znajući odakle im preti opasnost. Lopovi su odnosili od 200 do 20.000 evra.

- U obe uhapšene grupe bila su po četiri lopova. I svi su rođaci. Zajedno su išli u krađu tako što su dvojica bila u vozilu, a druga dvojica su "napadala" stranca. Jedan bi šipkom razbio staklo, dok bi drugi uzimao torbice, koje su najčešće stajale nedaleko od vozača. Pre nego što bi opljačkali čoveka, bušili bi gume na vozilu kako ih vozač ne bi jurio - objašnjava sagovornik "Alo!"

Kako „Alo!“ saznaje, policija je zaplenila i 4 automobila sa stranim registracionim oznakama. Njih su uhapšeni koristili prilikom razbojništva.

- Po svemu sudeći, i automobili su ukradeni. Trebalo nam je nekoliko dana da uđemo u njihov sistem rada. Naime, tačno su znali da policija ne može da uđe u trag vozilu koje nema srpske tablice - kaže sagovornik.

Prvi napad koji je prijavljen policiji bio je na Begaljičkom brdu, kada je opljačkan Bugarin od koga su lopovi uzeli torbicu u kojoj je, prema njegovim rečima, bilo oko 20.000 evra, ali i lična dokumenta. Nakon prijave, oni su i uhapšeni, a kod njih je pronađen deo novca. Lisice na ruke stavljene su G. S. (32), R. S. (44) , S. J. (40) i K. S. (24).

- Oni su najverovatnije kod naplatne rampe Stara Pazova rano ujutru opljačkali Bugarku, kojoj su odneli torbu sa oko 200 evra i zlatnim nakitom. Određen im je pritvor do 30 dana, a odgovaraće za krivično delo teške krađe - objašnjava sagovornik tabloida.

Nekoliko dana kasnije, policija je uhapsila još jednu četvoročlanu kriminalnu grupu. U pritvoru se nalaze S. V. (40), M. V. (44), M. Đ. (25) i Z. J. (16). Uhapšeni su od državljanina Nemačke A. J. R. oduzeli dve putne torbe, nakit, dokumenta i oko 1.000 evra.

Uhapšeni su tačno znali mesta na kojima se putnici odmaraju. Obično su pljačkali one koji su bili sami u vozilu.

2024 © - Vesti online