Utorak 31.05.2016.
09:10
Alo.rs

Stručnjaci: Ubica pevačice živi u strahu i rastrojstvu

facebook.com
Presudno je otkriti koji su motivi zločina

Ovo je procena sudskih veštaka neuropsihijatara, koji se u svakodnevnoj praksi susreću sa najsurovijim ubicama, koji su osuđeni na najteže zatvorske kazne, kao i psihijatrijskim slučajevima, koji su zbog najtežih zločina zatvoreni u ludnicama.

Sagovornicilista "Alo" su odbili da govore pod imenom i prezimenom o tome šta sve može da se dešava u glavi Jeleninog ubice, koji je već 59 dana na slobodi, ali svakodnevno čita u novinama i na televiziji sluša neverovatna tumačenja svog zločina!

U nezvaničnom delu razgovora, stručnjaci objašnjavaju da se ubica sada nalazi između dve psihološke faze, tačnije da postoji mogućnost da traži pažnju i da mu prija medijska pompa ili da se krije "ko zmija noge“ i da nastoji da ga policija nikada ne nađe.

- Moguće je da se kod njega postoji i priželjkivanje da bude otkriven kako bi bio primećen, važan i slavan. Istovremeno, on se posle svega što je uradio nalazi u teškom psihičkom rastrojstvu, jer je sigurno opterećen samim činom zločina, ali i neprekidnim preslišavanjem da se ne oda nekim pogrešnim korakom i tako zauvek zapečati svoju sudbinu.

Prema njihovim rečima, presudno je otkriće motiva zločina, jer je na osnovu njega mnogo lakše usmeriti istragu u pravom smeru i tragati za ubicom.

Teško je utvrditi ko je ubica kada nije poznat motiv. U ovakvim slučajevima, sumnja prvo pada na osobe iz najbližeg okruženja. Međutim, kada nema dokaza da su oni umešani, a tragovi na mestu zločina se ne poklapaju sa osobama iz krivične evidencije, onda istraga zapada u ćorsokak. Mogu da prođu godine dok on ne bude otkriven.

To može da se dogodi kada njegovi otisci slučajno uđu u policijsku bazu podataka ili ako se sam preda! Policija mora da nađe predmet kojim je Jelena ubijena ili da nađe očevica zločina. Dotad, slučaj će ostati nerešen. Problem je što se policija previše oslonila na poligraf i DNK analizu kao merilo istine - navode naši sagovornici.

2024 © - Vesti online