Utorak 31.05.2016.
08:51
Blic

Radulović ljut na američkog ambasadora zbog podrške Vučiću

A. Čukić
Vlast Aleksandra Vučića neće dugo potrajati: Saša Radulović

Kako navodi izvor Blica, do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao u sedištu DJB u Brankovoj ulici. Razgovor se, međutim, nije završio u skladu sa očekivanjima američkog ambasadora jer mu je na samom početku zamereno što podržava Aleksandra Vučića.

- Radulović ga je upitao zašto zarad kratkoročnih interesa koje imaju sa Srbijom podržavaju Vučićevu vladu koja se ne drži svih onih vrednosti za koje se zalaže Amerika i koje su utkane u njihov ustav. One se tiču vladavine prava, nezavisnih institucija, nezavisnog pravosuđa i slobode medija, a pomenuo mu je i krađu na parlamentarnim izborima - navodi sagovornik "Blica“.

Da je došlo do sastanka sa Skotom, potvrdio nam je i sam Radulović. On za naš list kaže da ga je ambasador Skot pozvao posle izbora i da ga je prilikom njihovog susreta pitao da li je spreman da podrži vladu.

- Odgovorili smo mu da očekujemo brzi krah Aleksandra Vučića i nove izbore. Ukazali smo mu na kršenje osnovnih američkih proklamovanih vrednosti, a najskoriji primeri su svakako rušenje u Savamali i smenjivanje na RTV - navodi Radulović.

"Blic“ juče nije dobio komentar ambasadora Skota na Radulovićeve navode.

2024 © - Vesti online