Ponedeljak 30.05.2016.
20:22
B. Simonović - Vesti

Masakr nad Srbima u Bukovici: Istrebili cele porodice

youtube.com
Da li će posle 23 godine stići kazna krvnike iz Bukovice?

Ukoliko dođe do dogovora dve države i njihovih pravosudnih organa, a za sada nema nikakvih prepreka da do njega dođe, bosansko-hercegovačko tužilaštvo će ustupiti svojim kolegama iz Crne Gore predmet protiv osumnjičenih za taj masakr stoga što potiču sa prostora Crne Gore, bez obzira na to što su zločin počinili na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Koga čeka optužnica?

Ukoliko bude sve kako je najavljeno i kako se očekuje, na optuženičkoj klupi će se naći Džafer, Samir i Ešref Bungur, Džemo Bavčić, Sejfo i Šefko Osmanagić i Suad i Jusuf Moćević.

Takve obostrano optimističke najave posebno su ohrabrile rodbinu stradalih, koja se već spremala da presavije tabak i pravdu potraže u Strazburu jer se ne mogu pomiriti sa činjenicom da zlikovce ni posle 23 godine nije stigla zaslužena kazna.

Po zvaničnim podacima na području Čajniča tokom ratnih sukoba devedesetih godina prošlog veka, posebno 1993, ubijeno je 258 Srba.

Naročito je, zapamćen masakr koji su počinili pripadnici takozvane armije Bosne i Hercegovine, koji su sa teritorije Crne Gore, odnosno sa prostora Bukovice, u zoru 14. februara 1993. godine, dan pošto se sa tog prostora povukla Vojska Republike Srpske, upali u čajnička sela Trpinje, Šapići, Ponikve, Glamočevići, Bućkovići i satanski pobili sve što su stigli.

Do danas je ostala sumnja da je neko iz redova Jugoslovenske narodne armije "prodao" muslimanima lozinku koju su pre toga koristili pripadnici JNA i pripadnici Vojske RS, što im je omogućilo da nesmetano uđu na taj prostor i počine grozomoran zločin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online