Utorak 31.05.2016.
02:30
Vestionline, 24sata.hr

Ovo niste znale: Zanimljive činjenice o "muškom ponosu"

stockphotos.io
Da li ste sigurne da znate baš sve o njegovoj muškosti?

Pred vama je 16 zanimljivosti o penisu, koje verovatno niste znale: 

1. Ako je verovati studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, kod gotovo 20 odsto muškaraca penis u erekciji dugačak je manje od 12,5 centimetara. Prosek je 14 cm.

2. Neki muškarci imaju relativno kratak penis u opuštenom stanju, ali kod erekcije naraste do neslućenih dužina. S druge strane, postoje muškarci koji se mogu pohvaliti velikim penisom dok je opušten, ali nakon erekcije nije impresivno veći kao što bi mnoge žene očekivale.

3. Samo šest odsto muškaraca koristi ekstra velike kondome, tvrde proizvođači.

4. Većina muškaraca podcenjuje veličinu sopstvenog penisa, žene se ne bi složile s njima.

5. Pušenje može skratiti penis za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega.

6. Suprotno uvreženom mišljenju, ne postoji veza prema kojoj bi se veličina penisa mogla proceniti na osnovu visine muškarca ili dužine njegovih stopala.

7. Većina majmuna ima penisnu kost koja drži njihov ud uspravnim dok se ljudi oslanjaju isključivo na krvni pritisak. Biolozima nije jasno zašto muškarci nemaju takvu kost, ali veruju da je polako nestala kako su se uspravljali, odnosno smetala im je dok su hodali.

8. Žene nekako instiktivno mogu da prepoznaju koji muškarac ima kvalitetniju spermu. Istraživači iz Španije pokazivali su ženama fotografije muškaraca - jedni su imali kvalitetnu, drugi osrednju, a treći lošu. Sve su izabrale one s kvalitetnom.

9. Orgazam kod muškaraca traje prosečno šest sekundi.

10. Kod ejakulacije sperma putuje brzinom od oko pet metara u sekundi.

11. Samo jedan centimetar dugačak je najmanji izmereni penis. Njegovom vlasniku sigurno nije lako.

12. Horst Šulc je čovek koji je oborio rekord u daljini koju je postigla njegova sperma - neverovatnih 5,48 metara. Možda bi kod sebe trebalo da ima oružani list.

13. Postoji krema za lice koja se proizvodi od kožice s vrha penisa. Koža od nje navodno blista. Ali, nije jasno, ko bi normalan želeo da na licu ima deo nečijeg uda.

14. Muškarci znaju da imaju spontanu erekciju tokom dana koja ne mora da ima nikakve veze sa seksualnim uzbuđenjem.

15. Noćne erekcije su česta pojava, a neki znaju da ih imaju po pet za noć. To se često javlja tokom REM faze spavanja. Stručnjaci veruju da tada mozak prestaje da ispušta hemikalije koje inače suzbijaju erekciju.

16. Muškarci uglavnom polako gube osetljivost penisa s godinama života, a do osetnijeg pada dolazi nakon 65 godine - ne mogu da kontrolišu erekciju.

2022 © - Vesti online