Ponedeljak 30.05.2016.
13:41
Tanjug

Đilas: Suspenzija van snage, sa Marjanovićem u Rio

Reuters
Boban Marjanović bi mogao da zaigra u Areni

- Najvažnije je da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, kako je i planirano. Na sastanku u Dablinu prihvaćen je naš stav i suspenzija je stavljena van snage. FIBA prati dešavanja po ovom pitanju i očekujem da će doći do rešenja dva borda i da neće biti sankcija za Evropsko prvenstvo - rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Kako je naveo, pismo koje je nedavno poslao na adresu FIBA jeste bilo u kritičkom tonu, ali pre svega jer je u pitanju važna situacija i odluka je velika.

- Imamo situaciju da trenutno za jedne klubove važi jedno pravilo, a za druge drugo.

Đilas je ponovio da će turnir u Beogradu biti najjači u poslednjih 10 godina i dodao da, uz podršku publike, očekuje da Srbija bude jedna od pet zemalja koja će u RIju imati i mušku i žensku selekciju. On je otkrio da postoje velike šanse da Boban Marjanović zaigra u Kombank areni.

- Marjanović ima specifičan status jer San Antonio može da mu ponudi ugovor tek 1. jula. Pričali smo sa njegovim menadžerom za Evropu, našli smo način da platimo osiguranje i on bi mogao da bude prvi koji je na taj način osiguran, a da igra za reporezentaciju. Selektor je pričao sa njim i on je spreman da igra. Francuzi imaju pet košarkaša u toj situaciji, a samo je Batum voljan da igra kvalifikacije - rekao je Đilas.

On je istakao da problem sa NBA ligom raste svakog dana.

- Oni Evropu tretiraju samo kao izvor igrača - poručio je Đilas i otkrio da se na Bordu FIBA u Dablinu pričalo o finansijama,  o budućnosti ženske košarke, kao i činjenici da je prvenstvo Evrope za košarkašice 2017. dodeljeno Češkoj, a ne Srbiji, koja je šampion Evrope.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Beogradu. 

2024 © - Vesti online