Utorak 31.05.2016.
12:30
S. Ban

Lobanje sa rogovima

youtube.com
 

Posle pronalaska, ove kosti su poslate u muzej u Filadelfiji, ali su na putu ukradene. Danas nema čvrstih dokaza da su zaista i postojale. Fotografije koje svedoče tome su, po mnogima, falsifikat, dok neki veruju da su autentične i da se ovde radi o ostacima vanzemaljaca. Slične lobanje pronađene su i u blizini Velsvila, kao i u Teksasu.

Rogovi na ljudskoj glavi nisu nešto što je potpuno nepoznato. Nekada su smatrani simbolom kraljeva. U Mojsijevo vreme, rogovi su bili simbol autoriteta i moći. Aleksandar Veliki prikazan je sa rogovima na glavi na nekim novčićima.

Biblijski Božji sinovi i pali anđeli su predstavljani kao džinovi sa rogovima. Rogovi su bili simbol mudrosti, ali i vlasti. Zato su šamani, sveštenici i kraljevi usvojili običaj stavljanja rogova, a kasnije kruna. Mnoga stara božanstva i bogovi, uključujući i Jehovu, predstavljani su sa rogovima.

Potomci vanzemaljaca?

Prema knjizi proroka Henoka radi se o hibridima, potomcima vanzemaljaca i ljudi. Postoje indicije da je do mešanja došlo oko 3.000 godina pre nove ere, tako da je moguće da su nađene lobanje samo ostaci divova koji su izbegli potop u Mesopotamiji.

2024 © - Vesti online