Nedelja 29.05.2016.
20:30
Vestionline

Ludo finale Lige šampiona: Srbin od junaka do tragičara, Poljacima trofej

Tanjug/AP
Poljaci su napravili jedan od antologijskih preokreta

Kada je sredinom drugog poluremena mađarski šampion došao do osam golova prednosti (28:20) niko nije mogao da pretpostavi da ćemo da gledamo uzbudljivu završnicu, dodatnih 10 minuta i na na kraju sedmerce.

Serijom 8:0 poljski klub je za manje od 10 minuta je došao do izjednačenja, ali je Momir Ilić udarcem sa devet metara uspeo da prekine taj niz i da donese novu prednost Vespremu. Ipak golom u poslednjoj sekundi Kielce uspeva da izbori remi i produžetke.

Ponovo su Mađari bolje otvorili duel, imali gol viška i sedmerac na startu drugog produžetka, ali je golman Šmal odbranio sedmerac Momiru Iliću nakon čega je psihološka prednost prešla na stranu poljske ekipe koja je napravila preokret. Ipak, na dve sekunde pre kraja Ugalde pogađa za konačno izjednačenje i sedmerce na kojima su bolji bili Poljaci.

U pobedničkom timu najefikasniji sa devet golova bio je Rajhman, sedam je dao Karol Bjelicki, a šest Krištof Lijevski. Kod Mađara Ugalde je pogađao sedam puta, a po šest golova su dali Ilić, Palmarson, Nilson i Nađ.

Tako je Kielce u svom prvom finalu došlo do prve titule prvaka Evrope, dok je Vesprem doživeo i treći poraz u odlučujućem meču.

2024 © - Vesti online