Nedelja 29.05.2016.
13:37
Vestionline

Nikoliću ne smeta što sedi sa Tačijem!

Reuters
Ne smeta mu što sede za istim stolom: Nikolić i Tači

Domaćini ovog skupa su članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović, a učestvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Albanije Budžar Nišani, predsednik Slovenije Boris Pahor, dok je počasni gost predsednik Italije Serđo Matarela.

Sastanak regionalnih lidera, koji je počeo u 11 časova, održava se u zgradi institucija BiH, uz veliko interesovanje brojnih domaćih i stranih medijskih kuća.

Učesnici "Brdo-Brioni" procesa, u okviru predsedničkog panela "Dogovor za novo doba", učestvovali su u subotu uveče u Sarajevu na Samitu "100" biznis lidera jugoistočne Evrope čiji je pokrovitelj Predsedništvo BiH.

Samit se održava sa ciljem da se proba ujediniti tržište sa više od 25 miliona ljudi kako bi bile pokrenute nove inicijative i projekti, povećao broj zaposlenih i zajednički nastupilo na globalnom tržištu.

Na panelima i tokom diskusija biznismeni iz regiona su u subotu izneli svoje ideje, vizije i stavove o privrednim tokovima, a u centru pažnje bila je energetika. Razgovarali su i o temama iz poslovnog sveta, kao što su saobraćajna infrastruktura, poljoprivreda, turizam, informacione tehnologije.

2024 © - Vesti online