Subota 28.05.2016.
15:11
Vestionline, ekspres.net

"Novak je kao Džordan ili Karl Luis, ružno je to što pričaju za Nadala"

Tanjug
Troicki nema dilemu

- Nekako ne mogu da shvatim, jer ga znam toliko dugo. Ja vidim da on osvaja turnire, čovek je treći put najbolji sportista sveta. I onda kad krenem da razmišljam na tu temu... to je kao Džordan, Karl Luis, to su takva imena. I onda se bukvalno naježim - rekao je Troicki u intervjuu za portal ekspres.net.

Kao neko ko je imao problem sa doping kontrolom i ko je bio suspendovan Troicki se dotakao i sve češćih priča da Rafael Nadal koristi nedozvoljena sredstva.

- Ja ne volim da pričam o tome. Mi imamo jako česte kontrole, skoro svake nedelje nas testiraju minimum jednom i na takmičenjima stalno i baš su rigorozne kontrole i sve su rigorozniji što se tiče sredstava koje možeš da uzimaš. Sredstva koja su bila dozvoljena pre sad ne možeš da uzimaš, čak i obični medikamenti koji su pre bili dozvoljeni sad su zabranjeni, tako da zaista moraš da budeš oprezan. To što pričaju za Nadala je jako ružno, dečko je testiran toliko puta i ništa. Ja mislim da je on jedan veliki sportista - jasan je Troicki.

Zanimljivo je da se Viktoru ne sviđa učešće na Olimpijskim igrama.

- Iskreno, nisam nešto oduševljen Olimpijadom, nemam neko preterano dobro mišljenje. U nekim sportovima Olimpijada je top, ali u tenisu nije. Atletika, gimnastika, košarka, vaterpolo, toliko sportova živi samo za Olimpijadu, ali u tenisu je to nekako čudno. U tenisu Olimpijada nije vrhunac sporta i nije nešto o čemu se priča kao o Grend slemu. Jednostavno, ove godine su napravili veliku grešku što uopšte neće biti poena za Olimpijadu, što je samim tim izgubilo još više na značaju i dosta igrača neće igrati Olimpijadu baš iz tog razloga. Tako da ja, iskreno, nemam neko mišljenje o Olimpijadi. Voleo bih da idem čisto da osetim - objasnio je srpski teniser u opširnom intervjuu za Ekspres.

2024 © - Vesti online