Subota 28.05.2016.
12:59
Vestionline

Statistika nije na strani Reala, Atletiko se uzda u tradiciju

Reuters
Atletiko juri prvu titulu u Ligi šampiona

Kao što je to postao običaj uoči takvih utakmica izvlače se razne statistike pa se tako došlo do podatka da Real u 14 odigranih utakmica na ovom stadionu nema još niti jednu pobedu.

Sedam puta je Real gostovao Milanu i zabeležio je pet poraza i dva remija, a identičan skor ima i protiv Intera što daje ukupan skor od četiri nerešena ishoda i čak 10 izgubljenih utakmica na stadionu čije zvanično ime je Đuzepe Meaca.

Za razliku od gradskog rivala Atletiko nije često dolazio u "grad mode", odnosno u jedinom pojavljivanju na San Siru "jorgandžije" su savladale "rosonere" sa 1:0 i to u meču Lige šampiona odigranom pre dve sezone. 

Kažu ljudi da za sve postoji prvi put, a da li će Real prvi put da pobedi u Milanu znaćemo večeras oko 22.30 po srednjeevropskom vremenu ili najkasnije sat vremena posle ukoliko bude produžetaka ili penala. 

Ipak, i Real na svojoj strani ima makar jednu statističku kategoriju i to onu najvažniju - 10 puta su osvajali Ligu šampiona, a Atletiko još uvek nije osetio kako je to podići "ušati" pehar.

2024 © - Vesti online