Subota 28.05.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Ž. Janjić

Pozdrav iz Hercegovine

Budi nam drugarica: Marko i Marija Okuka

Tvoje pismo, crtež i novčani dar prosledili smo ovoj deci, rano ostaloj bez oba roditelja, pravo u Berkoviće, u Istočnoj Hercegovini, gde oni žive, školuju se i odrastaju uz ljubav stričeva, kao i deda Gorana i bake Željke Đurice. Više se oni ne pitaju zašto smrt kosi i mlade ljude, poput njihovog oca i majke, shvatili su da je to ponekad neminovnost koja se ne može izbeći. I okrenuli se učenju, sportu i folkloru.

Tek što su u krugu familije proslavili Vaskrs uz poklon Rajke Tarlać iz Sidneja, a već im je stigao novi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ovaj Natalijin dar ćemo sačuvati u kasici: Marku je 5. jula rođendan, a meni 13. avgusta. Kupićemo slatkiše i počastiti naše prijatelje - poručili su najmlađi članovi porodice Okuka koji će se tih datuma sasvim sigurno setiti nepoznate vršnjakinje iz Australije i popiti, kako kažu, jedan sokić i za Nataliju.

Ali, i poziv važi: ako je Natalija poreklom iz ovih krajeva, neka dođe u goste kod Okuka, gde će uživati u igri sa vršnjacima i u netaknutoj prirodi hercegovačkog sela.

 

2024 © - Vesti online