Petak 27.05.2016.
17:11 >> 18:56h
Vestionline

Putin i Cipras oči u oči: Atina se opredelila za dobre odnose sa Moskvom

Reuters
Ruka prijateljstva: Vladimir Putin i Aleksis Cipras

Putina je najpre ugostio grčki premijer Aleksis Cipras u vili Maksimos i kazao tom prilikom da jačanje odnosa sa Moskvom predstavlja strateški izbor Atine. ANA prenosi da je Cipras naveo da taj izbor "diktiraju i istorijski bliske kulturne i političke veze, kao i mogućnosti koje se otvaraju pred dve države i mogućnosti jačanja stabilnosti u regionu".

Grčka agencija navodi da je Cipras dodao da Putinova poseta dolazi u vreme kada Grčka okreće stranu, okončava neizvesnost i može da pogleda u budućnost sa većim optimizmom u pogledu rasta i ponovnog pokretanja privrede.

Putin je rekao da su "ovi sastanci na visokom nivou deo Grčko-ruske godine".

- U Moskvi i Sankt Peterburgu razgovarali smo analitički o perspektivama privredne saradnje. Naravno da ima puno problema i okolnosti su teške, ali svakako postoje dobre perspektive - naveo je Putin i dodao da saradnja dve zemlje "nije ograničena na energetiku, već uključuje i visoku tehnologiju, infrastrukturu i zajedničke investicije".

Putin je danas stigao u dvodnevnu posetu Grčkoj, a pre susreta sa premijerom Ciprasom sastao se sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

2024 © - Vesti online