Petak 27.05.2016.
14:48
Vestionline

Sudbina se poigrala sa Aleksandrom i Ksenijom: Kumice, želim ti mnogo sreće

Privatna arhiva
Aleksandra Krunić i Ksenija Knol-Popović

Aleks bolja i od Amerikanki

Ksenija je već krenula nazad u Švajcarsku, gde živi sa porodicom, dok su Aleksandra i Mirjana danas pobedile Amerikanke Ebigejl Spirs i Rakel Atavo i igraće u osmini finala dubla na Rolan Garosu.

Pre manje od mesec dana njih dve su u dublu osvojile WTA turnir u Maroku i igrale finale u Nici. Maštale su da zajedno zaigraju i na Rolan Garosu. Međutim, postajala je bojazan da neće imati dovoljan zbir bodova za učesće na turniru, pa je Aleks prihvatila poziv Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni, dok se Ksenija u poslednjem trenutku dogovorila sa veterankom iz Poljske, 31-godišnjom Klaudijom Jans-Ignatik.

I kako to samo život ume da režira, žreb ih je spojio u 1. kolu, ali na suprotnim stranama! Nije to bilo prvi put, verovatno ni poslednji da igraju jedna protiv druge. Ali, naravno, surovi žreb i borba na velikoj pozornici nisu pomutili njihovo prijateljstvo. Posle meča u kome je Aleksandra Krunić pobedila sa 2:6, 6:1, 6:3, Ksenija je kumici poželela mnogo sreće u nastavku turnira, a onda su se slatko ispričale i dogovorile da u budućnosti, kad im se teniski putevi opet ukrste, ponovo zaigraju zajedno. A, možda ih neki žreb opet suprotstavi. Takva je sudbina sportista.

2024 © - Vesti online