Petak 27.05.2016.
12:43
Vestionline

Opsadno stanje u Atini, dolazi Putin!

Reuters
Putin sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom

Putin bi trebalo da stigne na Međunarodni aerodrom u Atini u 15.30 časova, a sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom sastaće se oko 17.00 časova.

Oni će imati radni ručak, a potom će potpisati memorandum o saradnji i obratiti se novinarima, prenosi list "Katimerini". Putin je uoči posete rekao da je zainteresovan za jačanje veza sa Grčkom, a posebno za grčku železnicu i luku u Solunu. 

U subotu će Putin otputovati u Solun, gde će ga dočekati ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas. Ruski predsednik će potom posetiti Kareju i Svetu goru, a u večernjim satima će se vratiti u Moskvu.

Predsednik Rusije prisustvovaće proslavi 1.000 godina ruskog monaštva na Svetoj gori. Na proslavi će, pored Putina, biti i ruski patrijarh Kiril.

Uoči posete Atini, Putin je u autorskom tekstu za grčki list "Katimerini" naveo da Rusija i Evropska unija nemaju nerešivih protivrečnosti, ali da Brisel za sada nije spreman za dijalog sa Moskvom. On je poručio da dve strane treba da grade ravnopravan i pravedan dijalog kao partneri kako bi prevazišli međusobna razilaženja.

2024 © - Vesti online