Petak 27.05.2016.
11:16
Vestionline

"Evropsko meso nema šta da traži u Rusiji"

Reuters
Rusima dovoljno domaće meso

- Čak i ako danas sklonimo sve pregrade i ako ovamo stigne francuska govedina i nemačka svinjetina, one će biti znatno skuplje, a po kvalitetu iste kao domaće - dodao je ruski ministar.

On je istakao da bi ukidanje sankcija malo šta promenilo u strukturi ruske ekonomije.

- Teško mi je da govorim o ukidanju sankcija, zato što je to ipak političko pitanje. Vi sigurno znate da smo neko vreme bili, možda, u iluziji, između ostalog, i povodom toga da ćemo propasti ako sankcije budu ukinute, da će biti mnogo gore našim poljoprivrednicima. Znate, ja mislim da nije tako - smatra ruski ministar, prenose agencije.

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir logistiku, koja će samo povećati cenu isporuke proizvoda na rusko tržište, "bićemo veoma konkurentni, što znači da evropsko meso nema ovde šta da traži".

- Potrošači su se već navikli na meso ruske proizvodnje. I čini mi se da je to najveći uspeh, pre svega, vlade Rusije, koja daje bezrezervnu podršku. Ali, naravno, i samih proizvođača, koji sve ovo vreme nisu sedeli besposleni, nego su povećavali proizvodnju i kvalitet proizvoda, investirali su u poljoprivredu - zaključio je Tkačov.

Ranije su vladini eksperti saopštili da Rusija nije uspela da u potpunosti nadoknadi uvoz prehrambenih proizvoda koji je u avgustu 2014. obuhvaćen embargom. Eksperti su takođe saopštili da je uvođenje embarga na uvoz prehrambenih proizvoda iz EU i SAD ove zemlje koštalo 9,3 milijarde dolara.

2024 © - Vesti online