Četvrtak 26.05.2016.
15:22 >> 15:18h
Vestionline, Tanjug

Majske nagrade: Priznanja za Veljka, Slobodana, Maju, Damira...

Tanjug
Laureati Sportskog saveza Srbije

Na tradicionalnoj svecanosti u Domu Narodne Skupštine nagradu umesto Paunovića, sadašnjeg trener MLS ligaša Čikaga, primio je kapiten zlatnih omladinaca Predrag Rajković, u društvu saigrača Filipa Manojlovića, Milana Gajića i Mijata Gaćinovića.

Priznanje u kategoriji olimpijski sportovi dobili su odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Slobodan Nikić.

Ovogodišnji laureati su i strelac Damir Mikec i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, dok su najbolji treneri selektor kik boks reprezentacije Nebojša Milošević i odbojkaški stručnjak Zoran Gajić. Među novinarima, priznanje je zaslužio Radovan Maksimović, prvi čovek agencije "Sportnetwork".

Nagradu za životno delo su dobili Milun Delić (džudo) i Sreten Damjanović (rvanje).

Među ovogodišnim lauretatima, koji su u Narodnoj skupštini u Beogradu danas primili ovu nagradu, nalaze se i Sportski savez Vrbas, Sportski savez Nova Varoš i Kuglaški savez Srbije, dok je najbolji srpski sportista sa invaliditetom Miloš Zarić. U neolimpijskom sportu je to Aleksandar Konovalov, a u sambou Ivana Jandrić.

Predsednik SSS Aleksandar Šoštar je čestitao sportistima na uspesima u prethodnoj godini.

- Ovo je prilika da pozdravimo i čestitamo našim sportistima na rezultatima. Oni su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju, ne samo po uspesima, već i ponašanjem. Sportisti ne bi imali toliko zapažene rezultate da nije pomoći države Srbije, ali i stručnosti njihovih trenera - rekao je Šoštar u Narodnoj Skupštini.

Pristunima se obratio i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

- Pokazali smo da smo zemlja sporta i nadam se da će u Riju biti mnogo medalja. Očekujem ih oko 10 - naglasio je Peruničić.

2024 © - Vesti online