Četvrtak 26.05.2016.
15:31
Vestionline

"Savamala je najopasnija afera ove vlasti"

printscreen
Protest građana protiv bahatosti i lopovluka Vučićeve vlasti

- Ne znam da li su svi svesni da je organizovana, motorizovana, opremljena, maskirana grupa ljudi dva sata držala pod opsadom jedan deo teritorije Srbije, suspendovala njen suverenitet usred glavnog grada, zarobila građane koji su se tu zatekli i otišla kada je smatrala da je završila posao. Nadležni državni organ - policija, nije smeo da reaguje, čak ni da dođe kada je sve bilo gotovo, plašeći se valjda, kako je ministar objasnio, pokidanih strujnih kablova! - rekao je Janković, prenose mediji.

On je dodao da je uništena pokretna i nepokretna imovina i da su gradske službe uredno počistile mesto izvršenja krivičnih dela, kao da se radi o "livadi posle odlaska cirkusa". 

- U međuvremenu smo slušali o pravim, pa "potencijalnim' zdravstvenim kartonima koji su stranim investitorima deljeni "u zanosu", imali smo postizbornu otmicu ili dobrovoljnu šetnju, kako ko želi da je vidi, brutalno batinanje sportskog funkcionera koji je, ako se ne varam, bio i savetnik aktuelnog ministra pravde, zastrašivanje i bacanje ljage na urednika istraživačkog novinskog portala, zabranu snimanja, otimanje opreme i brisanje snimaka dvema redakcijama... - izjavio je zaštitnik građana, prenose agencije.

2021 © - Vesti online