Sreda 02.06.2010.
04:51
B92

Premijera "Šišanja" na jesen

Filipović, čiji je prvi film bio „Šejtanov ratnik“, započeo je snimanje "Šišanja“ u novembru 2007. godine a ono se tokom naredne dve godine odvijalo kroz pet velikih i nekoliko manjih faza.

"Najvažniji razlog za ovakav način snimanja jeste nedostatak finansija, ali i obaveze drugih glumaca. Postprodukcija je u toku, a od važnijih poslova ostalo je da se pridoda muzika, koju komponuje Amerikanac Ryan Leach“, objasnio je on.

Glavni junak filma je mladi matematički genije Novica, u tumačenju Nikole Rakočevića, koji se pridružuje jednoj od navijačkih grupa i postaje skinhed. Tom izboru doprineli su i uticaj navijačkog vođe Relje (Viktor Savić), ali i ljubav prema komšinici Mini (Bojana Novaković).

Likovi Novice i Relje pojavljuju se kao epizodni na početku "Šejtanovog ratnika“, a "Šišanje“ pokazuje kako su se oni upoznali i sprijateljili.

U filmu igraju i Nikola Kojo, Nataša Šolak, Predrag Ejdus, Vujadin Milošević, Milan Mihailović i drugi.

Scenario za "Šišanje“ su napisali Dimitrije Vojnov i Stevan Filipović, a kao i u slučaju "Šejtanovog ratnika“ film je producirala firma "Hipnopolis“. Bioskopski distributer filma biće "Tuck“.

2024 © - Vesti online