Sreda 02.06.2010.
00:05
Vestionline

Holanđani odvalili Ganu, pobeda "kengura"

Fudbalska reprezentacija Holandije ubedljivo je pobedila selekciju Gane rezultatom 4:1 u prijateljskom susretu u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Lale" su lako izašle na kraj sa prvim rivalom Srbije u grupi D na Mundijalu. U 30. minutu Dirk Kujt je doveo Holanđane u prednost, a golova nije bilo sve do 72. minuta kada je Rafael van der Vart povisio na 2:0. Šest minuta kasnije Asamoa Gijan je postigao gol za Ganu, ali je već u 81. minutu bilo 3:1, a strelac je bio Vesli Snajder. Konačnih 4:1 postavio je Robin van Persi u 87. minutu sa penala.

Fudbalska reprezentacija Australije pobedila je danas selekciju Danske rezultatom 1:0 u prijateljskom meču koji je odigran u Johanesburgu. Jedini gol na utakmici postigao je Džošua Kenedi u 71. minutu.

Australija i Danska igraće na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 11. juna do 11. jula u Južnoj Africi. Australija će biti u grupi D sa selekcijama Srbije, Nemačke i Gane, dok će Danska igrati u grupi E sa Holandijom, Kamerunom i Japanom.

Sigurnu pobedu ostvario je Portugal nad Kamerunom - 3:1. Raul Meireleš je doveo Portugalce u prednost u 32. minutu, a samo dva minuta kasnije isključen je najbolji fudbaler Kamerunaca Samjuel Eto. Meireleš je u 47. minutu postigao drugi gol, da bi Vebo smanjo na 2:1 u 69. Nani je u 81. minutu postavio konačan rezultat 3:1.

Kamerunci će biti rivali Srbije 5. juna u Beogradu, u generalnoj proveri obe ekipe pred odlazak u Južnu Afriku.

2024 © - Vesti online