Četvrtak 26.05.2016.
08:41
Vestionline

Besramni ministar: Čuvaru iz Savamale ništa nažao nije učinjeno

Tanjug
Opet niko nizašta nije odgovoran...

Slobodan Tanasković preminuo je na VMA, gde je bio smešten na Klinici za gastroenterologiju, a mediji su naveli da je primljen pre nekoliko dana u predinfarktnom stanju, ali i da je imao probleme sa organima za varenje.

Lončar je potom zatražio od nadležnih na VMA da mu se "za sat vremena" dostavi sva dokumentacija o lečenju Tanaskovića na VMA.

- Dokumentacija je stigla, inspekcija radi svoj posao, a po onome što sam video, nisam uspeo da nađem u dokumentaciji da je bilo bilo kakvih problema, da je čovek loše lečen ili bilo šta. Po informacijama koje imam, nije bilo nikakvih problema, niti je nešto namerno urađeno njemu niti da nije dobro lečen - rekao je Lončar.

Na pitanje novinara da li to znači da nije bilo nikakvih nepredviđenih okolnosti u lečenju čuvara, Lončar je odgovorio:

- Ne da nema, nego apsolutno nema nikakvih znakova, tragova, da je došlo do nečega što bi bi predstavljalo kršenje lekarske etike - dodao je Lončar.

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je na blogu napisao da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge. Takve stvari se, naravno, ne upisuju u zdravstveni karton, pa je jasno da se ministar Lončar "pravi blesav" kada kaže da u dokumentaciji nije video nikakav problem.

Ali, može mu se da se tako ponaša, jer, podsetimo se da je njegov šef Aleksandar Vučić još povodom afere "helikopter" uzviknuo: "Ne dam Lončara i Gašića!", pa je jasno da je i ova afera u planu da se zataška. Jedini problem je što su ove uvrede za zdrav razum isprovocirale građane da započnu sve masovnije proteste, pa premijer mora da smišlja nove načine da se izvuče iz ove bruke.

2024 © - Vesti online