Sreda 25.05.2016.
13:55
Vestionline

Amerikanac žali za Švajcarcem: Jedan Srbin piše istoriju, ali Rodžer...

Reuters
Jednom vreme ističe, jedan je u zenitu karijere: Rodžer Federer i Novak Đoković

- Dok sam tražio šta je na programu narednog dana Rolan Garsoa, zapitao sam se: "Da li ovako izgleda život posle odlaska Rodžera Federera iz tenisa?" Njegova veličina ne leži samo u 17 najvećih titula, već i u njegovoj dugovečnosti, ali i mogućnosti da privuče ogroman broj očiju na svoje mečeve. Da, čak i kada se radi o prvim i drugim kolima, gde obično razbije rivale, i to su mečevi koje morate gledati kada Rodžer igra. Ne samo zbog njegovog elagantnog načina igre, već zato što biste u bilo kom trenutku mogli videti nešto što nikada pre niste - napisao je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije SAD.

O ostalim teniserima, Patrik je rekao:

- U sve dužno poštovanje prema Endiju Mariju, drugom nosiocu, i Stanu Vavrinki, četvrtom favoritu i branicu titule, koji će se naći na terenima u Parizu, njihovi mečevi ne teraju navijače da im krv proključa u isčekivanju nečeg velikog. Žao mi je, ali oni ne bude u navijačima ono što budi gospodin Federer. Rafa možda, i jedan Srbin, koji piše svoju istoriju u trenucima dok mi ovo radimo, ali s obzirom da su obojica u istoj strani žreba, uvek će svoje susrete igrati istog dana. Oni su fantastični na sebi svojstven način, ali da li imaju Federerovu magiju - zapitao se Mekinro.

On smatra da će ljubitelji tenisa da se okrenu nekim drugim mladim "lavovima".

- Navijači će se okrenuti Niku Kiriosu, Aleksanderu Zverevu, Dominiku Timu i Borni Ćoriću kako bi uvideli da li su oni ti novi čuvari, čuvari koji bi trebalo da zamene stare. Obožavaoci tenisa, organizatori i predsednici TV kuća, spremite se za život posle Rodžera! Nadamo se da to vreme još uvek nije sasvim došlo, ali će biti uskoro i ne izgleda dobro. Spremite se za puste terene Vimbldona 2019. godine - zaključio je Patrik Mekinro u ovom izlivu "nežnosti" prema Švajcarcu.

2024 © - Vesti online