Utorak 24.05.2016.
18:48
Vestionline, b92

Kriza: Britanski premijer kupio polovan auto za 2.000 evra

- Predstavili su se i rekli da je premijer zainteresovan da kupi polovnu plavu Micru sa mog placa - ispričao je prodavac Iain Haris novinaru Gardijana.

- Zamolili su me da ostanem u petak pola sata duže na poslu, kako bi premijer mogao lično da dođe i pogleda vozilo koje ga je interesovalo - kazao je Haris. Iako je i dalje bio u dilemi da li se radi o šali ili ne, pristao je i sačekao da vidi da li će se Dejvid Kameron zaista pojaviti. Na njegovo iznenađenje, britanski premijer zaista je stigao u dogovoreno vreme, u pratnji obezbeđenja.



- Razgledao je auto kao bilo koji drugi kupac koji nije previše upućen u mehaniku, i odlučio da ga uzme - opisuje Haris kako je izgledala poseta.

- Pretpostavljam da je oglas za Micru video na Internetu i da mu je zapala za oko s obzirom da je reč o ekonomičnom malom automobilu sa 5 vrata koji je napravljen u Britaniji - kaže on. Kameron je zatim obećao da će dođi sutradan da plati automobil, što je i učinio.

- Nisam mu dao popust, platio je punu cenu od 1.495 funti (oko 2.000 evra), a nije imao ni neki poseban tretman. Razgovarao sam sa njim kao i sa bilo kojom drugom mušterijom - objašnjava Haris.

2024 © - Vesti online