Ponedeljak 23.05.2016.
20:04
Vestionline

Ono kad ustaša "deli lekcije" Dodiku...!

twitter.com
Pomen ustašama u Blajburgu, tu je negde i Karamarko!

Naime, Karamarko je izjavio u ponedeljak da javni diskurs predsednika RS Milorada Dodika podstiče relativizaciju srpskih zločina u BiH i Hrvatskoj i pozvao ga da ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS.

- Zaista je neverovatno da neko kao što je Milorad Dodik, osoba koja ne priznaje genocid u Srebrenici, a koji se dogodio praktično juče, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebalo da razvijaju svoje odnose - rekao je Karamarko.

Kako je dodao, "upravo javni diskurs kojim se koristi Milorad Dodik podstiče relativizaciju srpskih zločina u BiH i Hrvatskoj, a Hrvatsku konstantno pokušava da dovede u vezu s ustaškim režimom".

Karamarko je, kako prenose regionalni mediji, pozvao Dodika da, ako želi da se posveti razvoju ozbiljnog dijaloga, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS.

Prethodno je Dodik ocenio neprimerenom izjavu Karamarka o tome kako je nastala RS i njegova podrška poređenju Banjaluke i Blajburga. 

Karamarko je, naime, dao podršku biskupu Komarici u vezi sa njegovom izjavom da je Banjaluka današnji Blajburg zbog proterivanja Hrvata iz tog grada tokom građanskog rata 90-ih godina, te pozvao Dodika da kaže koliko se Hrvata i Bošnjaka vratilo u Srpsku od kraja rata.

2024 © - Vesti online