Ponedeljak 23.05.2016.
18:11
D. Dekić - Vesti

Šešelj pobegao Tomi sa megdana

Tanjug
Molim vas, izađite napolje: Nemanja Šarović i Nataša Jovanović

Šešelj je putem Tvitera ironično naveo da se uplašio da lično ode, jer Tomu "saleću zunzare" i podsećaju da je vreme da se vrati staroj profesiji.

Klovnovi svuda

- Ne verujem da će Šešeljevo srozavanje predsednika Srbije promeniti našu sliku u svetu jer kako vidimo ima još političkih klovnova. Vidimo da čak i u najvećim demokratijama poput američke ima rijalitija, najbolji dokaz za to je kampanja Donalda Trampa, jednog od predsedničkih kandidata - kaže Jovan Komšić.

Kao što sada naziva Nikolića grobarom, tako je Šešelj Mirjanu Marković, suprugu Slobodana Miloševića nekad nazivao crvenom vešticom, ali je potom, bez problema, ušao sa njom u vlast, podseća analitičar Jovan Komšić.

- Danas je samo promenio adresu i nastavio da komunicira sa najsiromašnijim slojem građana Srbije i da tako zabašuruje ozbiljne teme u zemlji - pojašnjava Komšić za "Vesti".

On ističe da je neodlaskom kod predsednika Republike Šešelj hteo dodatno da ponizi Nikolića i da pokaže da ne vidi kao šefa države čoveka koji je bio njegov najbliži saradnik i pion.

Izjave Šešelja, dodaje on, nažalost su relevantne s obzirom na to da je ušao u parlament i da će imati poslanički klub.

- Tako će lider SRS-a nastaviti sa cirkusom i krajnje kontroverznom političkom pričom - zaključio je Komšić.

Šešelj je, inače, šefa države i svog kuma danima unazad vređao, čak mu je "pronašao" i treće vanbračno dete. Šešelju je u fokusu napada samo Nikolić, Vučića uporno izbegava, a deo javnosti nagađa zbog čega je to tako. Dok se jedni pitaju da li je Vučić novcem podmazao Šešeljevu diskreditaciju Nikolića, drugi vođu SRS-a vide kao "psa koji laje, a ne ujeda".

Šešelj je, prema oceni analitičara Dragomira Anđelkovića, vešt marketing majstor koji dobro shvata puls javnosti.

- Šaljući funkcionere svoje stranke u Predsedništvo Srbije Šešelj je hteo da Nikolića podseti da je on nekada bio samo pion vođe SRS-a. Nikolić se, međutim, pokazuje kao nevešt, čime pomaže i Šešelju i drugim političarima - kaže Anđelković za "Vesti", ocenivši da šef države očito ima loš medijski tim.

Politički cirkus

- Šta na poklon odneti čoveku koji ima sve? Ženu, ljubavnicu, dve kuće, tri vikendice, crkvu pokajnicu, fejk fakultetsku diplomu - poručio je uoči odlaska kod predsednika Srbije Nemanja Šarović na Tviteru. Visoka funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta je komentarisala pisanje medija da se Toma uplašio da Šešelj u njegovom kabinetu ne napravi cirkus:
- Zar može veći cirkus od toga da je Toma predsednik države - napisala je ona.





 

2024 © - Vesti online