Subota 21.05.2016.
12:48
Vestionline

VIDEO: Evo kako je poslanica EP ostavila Crnogorce bez teksta!

youtube.com
Ranko Krivikapić baš i nije navikao da u Skupštini sedi pored bebe

Iako je Skupštinu prethodnih godina posetilo više hiljada dečaka i devojčica opšte iznenađenje i ogromnu pažnju i komentare u javnosti izvao je dolazak Aneliz Dods na sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) sa svojom bebom u naručju. 

Ne mareći za to što se nalazi za predsedavajućim stolom POSP-a tromesečna beba je u naručju svoje majke, na početku zasedanja, tražila najudobniji položaj. 

Na zvuk skupštinskog zvona beba se, naravno, oglasila ne bi li prisutne upozorila da su preglasni. Prizor su znatiželjno posmatrali i najviši evropski i crnogorski zvaničnici i brojni fotoreporteri. 

Možda je, zapravo, opšte iznenađenje omelo prisutne da bebu i majku u najvećem crnogorskom zakonodavnom domu dočekaju aplauzom kako su to učinile njihove evropske kolege, pre šest godina, pozdravljajući dolazak italijanske poslanice Liče Ronculi Ronzulli sa bebom u naručju u Evropskom parlamentu (EP) u Strazburu. Ove su slike obišle svet. 

No, šeficu delegacije EP i njenu tromesečnu bebu pozdravio je kopredsedavajući POSP-a, Ranko Krivokapić, obraćajući im se rečima:

- Moje drage dve, Aneliz i naš novi, najbolji i najmlađi član. Nadam se da neće biti i najplodonosniji u našim diskusijama. Dakle, imam čast da otvorim dvanaesti sastanak POSP-a. 

Poslanica Aneliz Dods je zahvalila i odgovorila:

- Hvala. Stvarno se izvinjavam što sam dovela i ćerku sa sobom. Ali, želela sam da budem sa vama, a ona je samo tri meseca stara tako da sam ipak, morala da je povedem. Zahvaljujem se na strpljenju. 

2024 © - Vesti online