Petak 20.05.2016.
17:43
Vestionline

"Potrebna je vlast sposobna da oslobodi društvo od straha"

Tanjug
bitnij program od broja poslanika

Jovanović je rekao da Srbiji nije potrebna bilo kakva većina, jer smo takvu imali svaki put do sada, već je važna politika mandatara.

- Potrebna nam je vlada koja će biti sposobna da oslobodi društvo od straha, da demokratizuje medije, da ojača evropsku orijentaciju zemlje, da konkretizuje novu regionalnu politiku u odnosima sa BiH, Kosovom, Crnom Gorom - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna vlada koja će biti sposobna da pruži odgovor na nesporazume između Srbije i Hrvatske, i tako osigura mir, ali i da bude sposobna da modernizuje društvo, ojača institucije, omogući vladavinu prava.

Jovanović je rekao da vlada takođe mora imati snagu da postigne nove dogovore u društvu, koji će omogućiti da se najsposobniji angažuju u politici, te da mora biti sposobna da stvori pretpostavke za dogovor oko zajedničkog cilja društva i načina na koji će taj cilj biti ostvaren.

- Nikolić mora da da mandat samo takvoj vladi. To su garancije normalanog života u zemlji - naveo je Jovanović.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike svih lista koje su ušle u parlament na konsultacije o formiranju vlade u ponedeljak, a sastanak sa predstavnicima liste Savez za bolju Srbiju zakazan je za podne.

2024 © - Vesti online