Petak 20.05.2016.
12:10
Vestionline

Rafa baš nema sreće, opet u Novakovom delu žreba! Đoković prvo sa Luom

Tanjug/AP
Već se vidi polufinale RG: Novak Đoković i Rafael Nadal

U Novakom delu žreba je i devetostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske Rafael Nadal, pa bi u polufinalu mogli da gledamo veliki duel i reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala, kada je Srbin "počistio" Rafu i skinuo ga sa pariskog trona. Bilo bi to njihovo jubilarno 50. odmeravanje snaga.

Pre eventualnog meča sa Nadalom, Novaka bi u četvrtfinalu mogao na Čeha Tomaša Berdiha, dok bi Španac, ako ne bude iznenađenja, išao u četvrtfinalu na megdan domaćem teniseru Žou Vilfredu Congi. U drugom delu žreba, očekivano polufinale je Endi Marej - Sten Vavrinka.

Osim Berdiha, mogući rivali Đokoviću u finišu prve nedelje mogli bi da budu David Ferer, Pablo Kuevas i Felisijano Lopes. 

Janko Tipsarević igraće na startu RG protiv Kanađanina Miloša Raonića, dok će Viktor Troicki na megdan Bugarinu Grigoru Dimitrovu. Dušan Lajović igraće protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Što se ženskog dela žreba tiče, Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protiv Francuskinje Dodin, dok je u četvrtoj rundi očekuje Serena Vilijams. Jelena Janković će na startu igrati protiv jedne od tri majke na turniru Tatjane Marije. Bojana Jovanovski već na startu igra protiv Agnješke Radvanjske.

2024 © - Vesti online