Četvrtak 19.05.2016.
15:30
Vestionline

Završen sastanak: O čemu to Vučić nije pričao sa Nikolićem?

Tanjug
Većinu za formiranje Vlade imam, a o sastavu drugi put: Aleksnadar Vučić i Tomislav Nikolić

Vučić nije govorio o sastavu vlade, odnosno kadrovskim rešenjima, ističući da je ključan program i cilj nove vlade, a to je da Srbija bude moderna, stabilna i uređena država, a građani da računaju na viši životni standard, veće plate i penzije.

Program počiva na realnim osnovama, poručio je Vučić, za razliku od praznih priča kakve se nude pred izbore.

Izborna lista, na čijem je čelu Aleksandar Vučić, osvojila je najveći broj poslaničkih mesta u novom sazivu skupštine Srbije.

Predsednik Nikolić je prilikom sastanka sa Vučićem naglasio da protekli izbori nisi zaustavili napredak Srbije i izrazio očekivanje da će dinamika reformi biti nastavljena, a da su rezultati već vidljivi, saopštila je Pres služba predsednika.

Nikolić će, kako se navodi, u skladu sa Ustavom saslušati mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i posle toga, predložiti Skupštini Srbije, kandidata za predsednika vlade.

Predsednik Srbije je poručio da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, deliti sa vladom odgovornost u suočavanju sa iskušenjima i izazovima kao i da će se i u budućnosti zalagati za nastavak reformi, mir i stabilnost u regionu i produbljivanje dobrih odnosa na međunarodnom planu.

2024 © - Vesti online