Četvrtak 19.05.2016.
13:29
Vestionline

Šešelj poručuje: Toma me nije zvao, a kad pozove...

printscreen
Ako Vučić promeni politiku, saradnja moguća: Vojislav Šešelj

Kaže da još nije dobio poziv od predsednika Tomislava Nikolića za konsultacije, a upitan šta bi mu rekao, odnosno šta će mu reći kada dobije poziv, odgovara:

- Ako poziv stigne, mi ćemo odlučivati hoćemo li se odazvati i ko će nas predstavljati.

Kad je reč o vladi, lider radikala je rekao da "premijer zna uslove":

- Ako se odrekne EU i orjentiše na integraciju sa Rusijom koalicija dolazi u obzir - rekao je Šešelj novinarima u sedištu stranke i dodao da je koalicija na svim drugim nivoima moguća, ne samo sa SNS, nego i sa drugim strankama.

Šešelj je rekao da Vučić ima pravo da pozove koga on želi, te da nema obavezu da pozove predstavnike svih stranaka na razgovore, za razliku od predsednika Republike, kome je to ustavna obaveza.

On je uveren da kao kandidat SRS na predsednikčkim izborima ima najveće šanse da pobedi i da bi mu jedino sa Vučićem bila teža borba.

Na instistiranje novinara da komentariše najavljene kandidature, Šešelj je za Nikolića ponovio da ga smatra odgovornim za "korupcionaške afere", za Borisa Tadića ne vidi ko bi glasao, s obzirom da je "gore kad vam on pređe preko ulice, nego crna mačka", a sa Vučićem bi mu bila "teža borba", ali bi, veruje, ipak pobedio.

Šešelj je još pomenuo i glasanje na Evroviziji, pa je zbog glasanja za Ukrajinu tražio smenu kompletnog rukovodstva RTS-a. Dodao je da će zahtevati da u skupštini jedan od prvih zakona bude onaj o RTS-u.

2024 © - Vesti online