Sreda 18.05.2016.
20:02
N. S. Preradović - Vesti

Ceh isporučen Vučićevoj vladi

Tanjug
Prazno obećanje: Vlada Srbije

Sve dosadašnje srpske vlade i premijeri obećavali su da će rešiti problem radnika propalih firmi, ali to nisu učinili.

Prema rečima Momčila Vukosava iz udruženja Tranzicija, Vlada je 2012. donela uredbu prema kojoj su radnici morali da dostave dokumentaciju Agenciji za privatizaciju, odnosno ministru privrede Mlađanu Dinkiću koji je trebalo da predloži rešenje za 100.000 radnika.

Samo preko kredita?!

Većina preduzeća koja su bila u stečaju nisu uspela da namire dugove radnicima, pa sada država treba da reši to pitanje, ali opet se otvara dodatna muka.
- Vraćanje duga radnicima moguće je samo uz novo zaduživanje države - kaže konsultant za strana ulaganja Mahmut Bušatlija.

Međutim, u proleće te godine u Srbiji su bili izbori, formirana je nova Vlada na čelu sa Ivicom Dačićem. On je izmenio uredbu prethodne vlade i produžio rok za prikupljanje dokumentacije do kraja 2012. Vučić je juna prošle godine na osnovu prethodne dve uredbe formirao radnu grupu koja treba da smisli kako će problem rešiti. Na žalost, i dalje na tom planu nema promena.

- Tražićemo da nas država uvrsti u budžet za 2017, a ako to ne uradi mi ćemo da radikalizujemo proteste - poručio je Vukosav.

Pravdu u Strazburu su potražili radnici industrije mesa "Crvena zvezda" iz Kragujevca, niški elektroničari, mašinci, tekstilci, kao i radnici propalih firmi iz Apatina.

2024 © - Vesti online