Sreda 18.05.2016.
17:31
Z. Mirković, M. Obradović - Vesti

Incko se okomio na Hofera zbog Dodika!

Reuters
Valentin Incko se plaši sunarodnika

U izjavi za bečki "Standard" Incko je rekao da FPO "podržava srpske nacionaliste u Srpskoj" ocenjujući da dobacivanja spolja mogu voditi ka uništavanju države BiH. Rajko Vasić, iz SNSD kaže da napadom na Hofera i slobodarce, visoki predstavnik samo želi da opravda sve protivpravne poteze koje su on i njegovi prethodnici napravili u BiH.

Bečki "Standard" podvlači da tesne veze FPO sa Dodikom i njegovom nacionalističkom i proruskom strankom postoje već duže vreme i da je pozadina toga samo dobijanje glasova Austrijanaca srpskog porekla. Incko je dodao da je još gora činjenica da je Hofer u razgovoru sa Dodikom podržao težnju RS za samoopredeljenjem.

- To bi vodilo ka uništenju države BiH, što je potpuno neodgovorno i neprihvatljivo - poručio je Incko.

Rajko Vasić za "Vesti" kaže da je Hofer dobio ogroman broj glasova, da je reč o važnom političaru i da jedan "mali nebitni Incko" nema pravo da se obrušava na nekoga ko će verovatno biti predsednik Austrije.

- BiH i Austrija imaju svoje veze koje ne zavise ni od Incka, ni od Dodika. BiH je podeljena u Dejtonu, skrojena sticajem istorijskih okolnosti, ostavljena podeljena - kaže Vasić.

FPO nisu fašisti

Komentarišući ocene da SNSD sarađujući sa FPO podržava fašiste, Vasić kaže da su u pitanju ozbiljne optužbe koje nemaju veze sa realnošću.
- FPO se ne može povezati sa fašistima. Zašto bi jedna desničarska narodnjačka stranka bila gora od sličnih partija sa kojima danas sarađuju SDA, SDS ili PDP - zaključuje Vasić.

2024 © - Vesti online